Fotoalbum

Allerførst vil jeg starte med at sige. Lad være med at tage kaninunger fra moren fordi du vil have en ekstra tam kanin. Det er ikke nemt at flaske baby dyr.. Men skulle du komme ud for moren smider et par unger ud eller moren går hen og bliver syg eller dør eller, eller. Vil jeg efter MIN EGEN erfaring komme med en vejledning.

Kaniner bliver kønsmodne ved 16-24 ugers alderen (de små racer hurtigere end de store racer). Så HUSK at skille dem ad så snart du kan..

Når en kanin er blevet parret går den drægtig i 28-32 dage. I den sidste fjerdedel af drægtighedsperioden vil kaninen begynde at bygge rede. Den vil plukke pels af maven og bagbenene.  I løbet af den sidste uge kommer de også mælk i patterne. Mælken bliver dog ikke lagt ned før efter fødslen. Kuldstørrelsen hos kaniner varierer fra 4 tl 12 men i gennemsnit på 7 stk.                                                            

Ungerne må tages fra moderen når de er 6-7 uger gammel. 

FLASKNING

Hvis man skulle være så uheldig at kaninungerne skal flaskes op. Kan man bruge en modermælkserstatning beregnet til hunde/katte. 

Mængden af mælk til helt nyfødte unger er ca 3-5 ml. 2 x daglig. Når ungerne når op på de  2-3 uger vil de ligge på ca 7-13 ml. 2 x dagligt. Der er selvfølgelig forskel på kaninungernes størrelse, de skal spise til de selv siger stop, du må aldrig tvinge mere mælk i dem. Det er vigtigt at huske på, at kaninmor kun kommer 2 gange dagligt for at give ungerne mælk, og så skal ungerne være hurtige for at få noget, inden hun smutter. Derfor vil ungerne også nærmest sluge deres mad.                                                                       Efter fodring skal rester af mælken vaskes af ungerne og måsen skal tørres, ellers kommer de ikke af med afføring. Dette er ekstrem vigtig.                                                         Mælken skal have kropstemperatur. Når ungerne skal fodres er det meget vigtigt, at de sidder op. Det er den naturlige stilling for dem. Ligger de ned kommer der mælk ud af næsen på dem, og det betyder mælken er gået i lungerne. Det må ikke ske, det giver nemt en lungebetændelse og ungerne dør.  HUSK de skal kun flaskes 2 gange i døgnet..

Som kaninejer ved du at kaniner æder deres afføring. Dette er en afføring der hedder CECOTROPES. Dette holder tarmfloren stabiliseret og er både vigtigt for kaninen og derfor helt normalt. Både chincillaen og marsvin, hamster og andre gnavere gør dette. Denne afføring er blød og lidt aflang. Har du andre kaniner er det en god ide at tage lidt af det og opløse det i mælken til ungerne, det sikre at de små maver holdes i orden  1 x dagligt i 4-5 dage. Hvis du ikke kan skaffe det, kan man bruge lidt A38 som blandes i mælken.

Ungerne får som regl øjne på 9-12 dag. Når de begynder at tuller lidt rundt efter de har fået øjne er det tid til at introducere rigtig mad. Her stiller man en skål med Knuste kaninpiller lidt hø og selvfølgelig en vandflaske. Man kan selvfølgelig også plukke græs og mælkebøtter. Bare husk at mælkebøttebladene skal være helt tørre inden kaninungerne får dem. De kan give maveproblemer.

Efterhånden som ungerne vokser og æder kaninpiller mere og mere er det tid til at vænde dem af med flasken. Alt efter deres behov gøres dette tidligst når de små er 5 uger. Derefter skiller du dem af i hanner og hunner og har så 14 dage til at se at de kan selv 100 % inden de evt komme ud i nye familier.