Alexanderparakit

 
 Alexanderparakitter er sociale dyr fra naturens side af, og man bør derfor holde flere fugle sammen for at opnå optimal trivsel. Fuglene skal have mulighed for tilstrækkelig bevægelse for at kunne holde sig i form, og de har frem for alt behov for at kunne flyve.
 
 
Alexanderparakitter elsker at bade, så giv dem et badekar..

Alexanderparakitter sover ofte i redekasser året rundt, byg redekasserne af kraftigt træ. Redekassen skal være dyb med en stige fastgjort på indersiden under flyvehullet, så der er adgang til bunden. Fyld redekassen med høvlspåner og andet matrialer, som fuglene kan pille i stykker for at lave reden.
 
 

Alexanderparakitter bør som grundfoder fodres med pellets. Selv bruger jeg Zupreem.  Alexanderparakitter elsker  frugt og grønt,  æble og gulerod, mælkeblomster og fuglegræs Husk grøntsager er at fortrække, da frugt indeholder en masse sukker. Husk det skal være usprøjtet, da sprøjtemidler kan være skadelige for fuglene. Fodrer altid i to skåle, en til tørkosten og en til frugten. 
For at dække fuglenes behov for kalk, kan man sætte en sepiaskal eller kalksten op i buret.

Alexanderparakitter lever i gennemsnit 15 år. De bliver yngleklar i en alder af 2-3 år  og ligger 3 – 5 æg. Æggene klækker 24 dage efter. Ungerne forlader reden efter 6-7 uger og er flyvefærdige efter ca 50 dage. Lad ungerne være sammen i en vouliere for sig selv efter de er taget fra forældrene. Jeg ville gøre dette efter 2-3 uger efter ungerne er flyvefærdige. At kønsbestemme voksne alexanderparakitter er ret enkelt takket være hannens halsbånd, men det kan tage to år, før halsbåndet viser sig. Så der er god tid til at udvælge og gøre sine alexander tamme.